Dordabis Community Spine _ Activitiating a collective threshold

by doodlingdroomer

Image

This social intervention project aims to create a sustainable platform where the community can develop a cultural precinct for passing tourists that can co-exist with everyday village activities. Given the fluctuating nature of tourism, the project conceptually strives to create a structure that is an intriguing space-creating installation in the landscape in the absence of human interaction. This, together with inspiration from the local culture, called for a re-interpretation of the WALL. It examines the multi-functionality, parasitical and sculptural nature of a fundamental element of architecture through the exploration of the power of the “wall” as an active threshold and a generator for economic development and social cohesion. It becomes a “celebrated” entrance into the village where the wall is a dynamic spine onto which several layers of spaces and functions can be attached in an organic yet organized fashion. In this way, the project can grow over time through various phases as funding becomes available or space is needed.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image